Société Provençale d’Aromatherapie

Oorsprong SPA

S.P.A. of voluit Société Provencale d’Aromatherapie komt uit Frankrijk, het is ontwikkeld door de franse arts mevrouw Magonet (gynaecoloog). Sinds 1984 is S.P.A. verkrijgbaar, daarvoor werkte mevrouw Magonet er al mee in haar kliniek. Ze is gespecialiseerd in het verwerken en ontwikkelen van natuurlijke producten op basis van plantextracten en etherische oliën. Alle producten ondergaan strenge testen en kwaliteitscontroles. Vanzelfsprekend zijn de producten niet op dieren getest.

Wil je meer informatie over SPA, neem eens een kijkje op de SPA website.

Etherische olie de basis van SPA

De basis van de SPA behandeling, maar ook van de SPA producten, zijn de TT’s, ofwel Traitement Terrain. De etherische oliën in de Traitement Terrains werken direct aan de oorzaak van een probleem. Ze brengen balans en werken ondersteunend. Dat kan bij een huidprobleem zijn, maar ook bij een gezondheidsklacht.

100% etherische olie

Etherische oliën zijn vrijwel de enige werkstoffen die door alle huidlagen dringen. Daardoor komen ze in alle huidlagen waar huid’problemen’ ontstaan. Niet alleen de concentratie in een product, maar ook de opname door de totale huid garandeert een structurele verbetering van de huidconditie en structuur. Door de optimale, perfect uitgebalanceerde samenstelling werken de producten echt, ook bij mensen ‘die alles al geprobeerd hebben’. Er zijn behandelingen en producten voor de verzorging van het gezicht en het lichaam.

De oliën die S.P.A.-aromatherapie toepast in de producten zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong. Van de planten is alleen dat deel gebruikt dat de gezochte eigenschappen heeft, zoals bijvoorbeeld alleen de bloem, het blad of de wortel.

Waarom kies je voor SPA?

Omdat u een mooiere huid wil zonder inspuiting, (agressieve) apparatuur, chemische ingrediënten en minerale oliën. Daarom kiest u voor 100% natuurlijke producten met een hoog gehalte actieve werkstoffen die ècht iets doen.

Alle producten van S.P.A.-aromatherapie geven een intensieve verzorging van de huid door de werkzame concentraties van etherische oliën. Hierdoor worden alle huidfuncties ondersteund en verbeterd. Uw huid krijgt zo meer weerstand tegen alles wat haar beïnvloed en ziet er zichtbaar beter uit.

Bij de Franse school combineert men verschillende oliën zodat bepaalde eigenschappen van de ene olie een andere versterken, terwijl andere eigenschappen geneutraliseerd worden. Zo hou je een krachtig product over met alleen positieve eigenschappen.
Omdat de mogelijke negatieve eigenschappen als het ware zijn weggemengd, is een allergische reactie of resistentie vrijwel onmogelijk. Om op deze manier producten te maken vraagt buitengewoon veel kennis van etherische oliën, hun inhoudsstoffen en hun werking!

Je huid is jouw dashbord

Je huid is eigenlijk heel duidelijk, net als het dashbord in je auto. Alleen negeren sommige de oranje of rode lampjes van de huid makkelijker, dan van de auto.
Onrustige huid, couperose, droge huid. Je huid geeft iets aan. Je lichaam is  in onbalans.

Je moet dit als volgt zien, alles wat je inneemt wordt door je lichaam opgenomen, de brandstof voor het functioneren van je lichaam.
Je hart, je longen… krijgen als eerste voeding, immers geen brandstof voor je hart is fataal.

Als laatste in de rij staat je grootste orgaan, de huid. Mocht er dan nog voeding over zijn, dan krijgt je huid deze voedingsstoffen. Maar goed, het kan dus ook niets meer zijn, of niet de juiste mineralen (denk maar eens aan een snelle hap). Het is dan belangrijk om te kijken, wat de oorzaak is.

Behandel je huid als je huis.

In alle omstandigheden is het belangrijk om je huid te verzorgen.
En als je dan kiest voor verzorging, kijk dan eens wat je nu op je huid aanbrengt.
Welke voedingsstoffen zitten erin, wat staat er in de ingrediëntenlijst. De eerste 3 producten zijn het belangrijkste… hoe verder naar achteren, hoe minder ervan in zit.

Wil je dan echt je huid verzorgen, kies dan voor een product zonder minerale toevoegingen. Kies je voor S.P.A. dan weet je zeker dat het iets voor je huid doet. De etherische olie die in deze producten zit, heeft het vermogen om alle huidlagen te passeren. Dit komt door de 100% natuurlijke oorsprong. Hierdoor zijn we in staat om bijv cellulite, couperose en infecties effectief te behandelen. De problemen ontstaan immers onder de opperhuid.

Producten die alleen in de opperhuid iets doen, zullen het probleem nooit bij de oorsprong aanpakken.

 

 

 

Verzorg en reinig je huid dagelijks

Of je nu elke dag heerlijk naturel of met make up de deur uitgaat. Zorg dat je je huid goed verzorgd.

Goede verzorging van je huid betekend elke dag een routine.

  • Reinig de huid dagelijks met een reinigingsmilk en lotion, zowel 's morgens als 's avonds. 
  • Verzorg je huid met een creme. Overdag is een luchtige creme fijn, in de zomer is het fijn dat deze is aangevuld met een zonbescherming. 
    Voor de nacht kies je een vollere rijke creme.
  • De huid rondom je ogen is kwetsbaar, gebruik hiervoor een lichte oogcreme.
  • Make up? Kies dan voor een verzorgende make up, zoals Couleur Caramel of ZAO!

Natuurlijk Stralend