Couleur Caramel

Biologische Glamour

Couleur Caramel is in 2002 opgericht en al vanaf het begin biologisch gecertificeerde make up.
In 2020 heeft ze een duidelijke transformatie ondergaan, het merk wil nog duidelijker haar normen en waarden uitdragen. Glamoureus maar integer bio dat zich inzet voor de bescherming van onze planeet.

Couleur Caramel kenmerkt zich door hoogwaardige make up producten.

 

Bio

In elke formule worden natuurlijke ingredienten gebruikt die afkomstig zijn van de biologische landbouw. Gecertificeerd door Ecocert en Qualité France. Dit certificering zorgt ervoor dat je de garantie hebt dat de producten geen petrochemische of synthetische ingredienten bevatten. Maar ook geen omstreden ingredienten of stoffen die het hormonale systeem kunnen verstoren. 

Couleur Caramel is dierproefvrij, vanaf het begin.

Door het gebruik van Couleur Caramel draag je als consument ook bij aan het behoud van de natuur. Daarbij zijn dit gezonde producten voor je huid.

De poeders worden gemaakt op basis van mineralen en zonder talk. Dat zorgt ervoor dat ze zeer zacht en sterk zijn, en perfect voor alle huidtypes. 

Ze zijn rijk aan biologische actieve ingrediënten voor een sterke werking, ze worden gemicroniseerd voor een uitstekende textuur. De texturen zijn 9 keer fijner dan klassieke poeders en bieden een effect van 'een tweede huid' en een feilloze houdbaarheid.

Ecologisch verantwoord

De nieuwe verpakking van Couleur Caramel is gemaakt van PLA* en FSC** hout.

PLA is een bioplastic dat voortkomt uit de natuurlijke fermentatie van niet-genetisch gemanipuleerd maiszetmeel. Het is volledig biologisch afbreekbaar en kan ook worden gerecycled of gebruikt als compost.

De deksel is gemaakt van witte esdoorn met een gegraveerde monogram van het logo, wat zorgt voor een mooi detail aan het product.

Couleur Caramel : my first love

Het maakt uit wat je op je lichaam aanbrengt. Alles wat je op je lichaam aanbrengt moet je kunnen eten, als het goed is om te eten, kan het ook veilig op je lichaam.

Omdat ikzelf nogal eens een reactie op creme of make up had, ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijk merk. Want zeg nu zelf, als je dan tijd en aandacht aan je make up besteed hebt, wil je niet de hele tijd last hebben van traanogen. Make up moet bijdragen aan je mooi voelen, het moet fijn voelen, draagbaar zijn.

Sinds 2013 werk ik met de producten van Couleur Caramel, een bewuste keuze!

Waarom Couleur Caramel?

Op een bepaald moment kwam ik erachter dat het voor mij belangrijk is dat ik weet wat ik eet, en dat ik daarmee mijn gezondheid kan beïnvloeden. Tja, dan is het gewoon een kwestie van doen.

Bewust eten; geen onnodige toevoegingen en vooral natuurlijk eten. Je word dan kritischer en gaat meer nadenken, waarom heb ik zulke traanogen na gebruik van dat oogpotlood of crème? Wat zit er eigenlijk in crèmes. Waarom gebruik ik de hele dag handcrème, maar voel ik geen resultaat.

Couleur Caramel: produkten zonder minerale oliën, synthetische parfumstoffen, parabenen of synthetische conserveringsmiddelen. 

Tot 2020 zat Couleur Caramel in kartonnen verpakkingen. Dat dit veranderde moest ik even aan wennen, maar zeg zelf... de nieuwe lijn is echt van nu, ik wordt er zoo blij van!

 

Samenwerking

Ik werk samen met mijn collega Danielle Pieterse van Inside Beauty, zij heeft de Couleur Caramel webshop. Dus wil je zien wat het complete assortiment is, of heb je snel een product nodig.
Kijk gerust op haar website: webshop Couleur Caramel